Terapie Cranio-Sacrala – metoda de eliberare Somato Emotionala

Eliberarea Somato Emoțională facilitata prin tehnici specifice Terapiei CranioSacrale are ca scop eliberarea emoțiilor stocate in corp, înțelegerea și transformarea lor.

Cel mai adesea in Copilăria fiecăruia dintre noi putem găsi elemente dureroase, frici sau obstacole ce păreau de netrecut la acea vreme. Chiar dacă anii trec iar corpul se maturizează, el poarta in celulele sale amintirea acelor momente dificile, și in același timp stochează noi și noi tipare de durere emoțională.

Pe baza acestor amintiri foarte adânci din corp se construiește un fel de „prudenta de a trai”. Un alt mod de a spune este ca ne ridicam bariere și ziduri in jurul inimii noastre pentru a nu mai trai durerea.

Alegând conștient sau nu sa ne îndepărtăm de stimulii dureroși, ne separam de curgerea vieții și ajungem sa ne ferim sa trăim pe deplin viața. „Frica de Moarte este de fapt frica de Viața ”

O consecință poate fi ca viața ajunge sa fie stearpa, goală si singuratica, indiferent care obiecte sau acțiuni ocupa orele zilelor și noptilor. Depresia și deznădejdea ajung sa fie musafiri mai tot timpul prezenți, presiunea emoțională e uriașă iar viața pare că-și pierde magia.

Am trăit mai multe episoade asemănătoare cu cele descrise mai sus și am ajuns sa folosesc tehnica de Eliberare Somato Emoțională a Terapiei CranioSacrale, eliberând din presiunea interioară. Odată cu așteptările nerealiste, hohotele de plâns înăbușite, durerea viselor spulberate și lupta împotriva realității și a divinității a ieșit la suprafața.

Am văzut zbuciumul interior și dorința de a controla totul pentru a ma simți in siguranța, am văzut inocenta cu care acționam și neputința de a face altfel.

Ședința după ședința pătrundeam tot mai adânc in straturile profunde ale ființei mele emoționale, ce părea sugrumata de multitudinea de păreri, credințe și ideologii acumulate de-a lungul timpului.

Cautam certitudini și retete pentru viața fericita, pentru a descoperi ca sunt doar mituri și ca pentru mine nu este alt mod de a trai, decât A TRAI cu adevărat. Iar pentru a trai Frumusețea aveam nevoie de spațiu pentru magie și minune, sa ma eliberez de Trecut, pentru a putea gusta Viitorul.

Trecutul poate fi transformat din ancora care te tine pe loc in vântul care îți sufla in pânze!

 

Eliberarea de trecut presupune schimbarea semnificației pe care am dat-o trecutului, iar acest lucru este disponibil oricui, deoarece este un proces interior. Nu pot schimba faptele trecutului, pot însă schimba Semnificația lor.