Cheile Genelor

Lucrul şi joaca cu Cheile Genelor

Cheile Genelor

Există multe modalităţi de a folosi Cheile Genelor în viaţa ta. Ele sunt o invitaţie la imaginaţie. Calea de Aur este numai una dintre aceste multiple modalităţi și înţeleasă corect, oferă una dintre cele mai abrupte curbe de expansiune pe care le-ai întâlnit vreodată în viaţa ta. Timpul pe care îl dedici acestui proces ar putea foarte bine să te lanseze într-o nouă etapă a vieţii tale. Aşadar, Calea de Aur este o cale pe care mergi cu uşurinţă, dar care trebuie luată în serios. Ea are capacitatea de a te transporta subit înspre propriul tău centru, către sanctitatea abruptă şi neexplorată a propriei singurătăţi.

Calea centrală a Cheilor Genelor este una a contemplării. Infuzezi înăuntrul tău, de-a lungul unei perioade de timp, adevărurile Cheilor Genelor. Te joci cu Cheile, lăsându-le în voia puterii imaginaţiei tale, până când corpul tău începe să strălucească la interior într-o nouă lumină. Cheile Genelor au ca scop aprinderea scânteii de lumină care dormitează în centrul tău. De fapt, ele sunt o contemplare a Luminii. Secretul stă în contemplarea susţinută. Din acest punct de vedere, contemplarea este o iniţiativă de o viaţă întreagă. Desigur, asta nu înseamnă că trebuie să contempli Cheile Genelor pentru tot restul vieţii tale, ci că la un moment dat, nu vei mai avea nevoie de ele şi atunci ele se vor depărta de tine în mod natural, pe măsură ce începi să întrupezi adevărul înţelepciunii cuprinse în ele, în viaţa ta de zi cu zi.

Fiinţă umană individuată este acea persoană a cărei viaţă interioară se află în perfectă armonie cu viaţa exterioară. Pentru o asemenea persoană, totul în viaţă s-a simplificat. Puterea singurătăţii este fundalul puterii tale, însă nu te izolează în nici un fel de comunitatea în care trăieşti. Dimpotrivă, singurătatea îţi întăreşte legăturile din cadrul comunităţii. În cazul unei fiinţe individuate, multe dintre stările emoţionale sunt procesate în mod natural şi transmutate intern, lucru care generează mult mai puţină fricţiune, confuzie şi pierdere de energie în mediul înconjurător. Acest lucru aduce de asemenea, cu sine mult mai multă simplicitate şi lejeritate în toate relaţiile tale. Cu cât devii mai individuat, cu atât devii mai eficient energetic. În acelaşi timp, individuarea nu înseamnă că vei deveni mai „spiritual”. În această stare, implicarea în patimile personale și în acele stări dificile pe care le numim adeseori Umbre rămâne nealterată. Diferenţa dintre fiinţa umană individuată şi cea condiţionată constă în faptul că cea dintâi trăieşte într-o stare de iertare de sine.

gene keys

Individuarea trebuie înțeleasă ca fiind diferită de orice aşa-numite stări spirituale. Ea nu este acelaşi lucru cu iluminarea sau realizarea sinelui, ci reprezintă mai degrabă, premisa pentru astfel de stări. Individuarea face referire la o stare de maturitate lăuntrică, caracterizată de o potolire a căutării înfometate după adevăr spiritual, lucru care generează, în întregul nostru sistem, un profund echilibru şi o mare lejeritate. Când atingem starea de individuare, spiritualitatea ni se internalizează. Devenim, în mod natural, mai puţin înclinaţi spre a vorbi despre revelaţiile proprii și mai implicaţi în păstrarea unor graniţe emoţionale şi psihologice benefice în jurul nostru. În acelaşi timp, observăm că lumea obişnuită, din jurul nostru, este primitoare şi fructuoasă și o primim cu un sentiment plăcut de deschidere.

 

Dacă vrei sa afli mai multe despre Cheile Genelor, dă click AICI

 

Sper că ți-am stârnit curiozitatea legată de cartea Cheile Genelor.

 

Te invit să urmărești emisiunea Dialoguri între Minte și Inimă – 26.09.2015 – Despre aplicarea practică a Cheilor Genelor în viața (conștientă) de zi cu zi.