Terapia CranioSacrală pentru adulți

Terapia CranioSacrală este o metodă neinvazivă de reechilibrare a corpului uman  ce folosește atingerea pentru a restabili simetria, a ajuta corpul să se vindece, a crește potențialul energetic al acestuia și a accelera procesul de vindecare.

Dr. Upledger

Terapia CranioSacrală constituie munca de o viață a doctorului John E. Upledger care a lucrat împreună cu mulți alți medici și osteopați pentru a pune la punct un sistem de protocoale și tehnici ce constituie o adevărată medicina manuală.

Știința de la care a pornit doctorul Upledger atunci când căuta să înțeleagă cum funcționează corpul uman și cum poate fi ajutat să își grăbească procesul de vindecare a fost osteopatia medicală a cărui fondator a fost medicul Andrew Taylor Still (1828-1917). Putem spune că osteopatia craniană este știința din care terapia CranioSacrală ia naștere.

Osteopatia este știința care tratează oasele ca parte integrală a corpului omenesc și în același timp ca sursă a diferitelor afecțiuni pe care acesta le poate dezvolta în timp. Această concepție anatomo-fiziologice holistică (integrală) bazată pe dependența reciprocă dintre structură și funcție este demonstrată de rezultate practice ce arată cum puterea de vindecare a organismului susținută din exterior de o forță minimă produce efecte puternice de reorganizare a corpului și de vindecare.

 

Întrebări Frecvente:

1. Ce am nevoie să știu înainte de a veni la o ședință de terapie CranioSacrală?

Facilitatorul/ terapeutul CranioSacral crede în faptul că trupurile sunt întregi și integre astfel încât, prin lucrul corporal folosind terapia CranioSacrală, corpul persoanei care beneficiază de terapie va fi cel care va spune care este acea zonă ce are nevoie de susținere în acest moment.

Terapeutul CranioSacral ascultă și urmărește mișcările, indiciile și mesajele pe care corpul le oferă ajutând la eliberarea unor tensiuni, restricții sau noduri energetice din țesuturi, oase sau organe. De aceea este posibil ca urmărind tiparul unei tensiuni, terapeutul să atingă pentru evaluare și să trateze o zonă diferită sau îndepărtată de cea care prezintă simptome și/sau durere.

 

2. Ce efecte pot simți într-o ședință de terapie CranioSacrală?

– căldură intensă (sau răceală) localizată în locul în care terapeutul lucrează sau în vecinătate

– freamăt, bâzâituri sau furnicături ce coboară pe brațe sau picioare (pe meridianele energetice sau pe nervi)

– slabe contracții musculare involuntare (pot fi semne de eliberare a organismului de tensiune)

– emoții care păreau a fi uitate sau de mult îngropate în trecut, pot să își găsească loc spre suprafață pentru a fi rezolvate, eliberate și a re-lansa un proces de vindecare început cu ani în urmă

– amintiri, imagini și culori pot apărea pe ecranul mintal, de multe ori rolul lor este foarte important și pot fi folosite cu ajutorul terapeutului CranioSacral pentru a iniția un Dialog Terapeutic Vindecător

– stări emoționale și/sau manifestări cu care persoana ce beneficiază de terapie nu s-a mai întâlnit niciodată sau care păreau uitate

– înțelegeri complexe legate de motivul pentru care anumite evenimente s-au petrecut,  înțelegerea și iertarea (rezolvarea) unor situații conflictuale ce au fost purtate timp îndelungat

– starea de eliberare, re-naștere, sentimente de ușurime si recunoștință

 

3. Ce efecte pot simți după o ședință de terapie CranioSacrală?

Deoarece fiecare corp este unic și diferit, efectele pot varia foarte mult chiar și la aceeași persoană între terapii diferite. Cel mai adesea imediat după o terapie se simte o stare de pace și liniște adâncă din care cel/cea care a beneficiat de ședință nu dorește să iasă brusc. Apoi se poate trăi fie o stare de energizare mai intensă decât zilele anterioare, fie o stare de somnolență ce este primul semnal că trupul a început procesul de re-organizare și de vindecare.

Indiferent care este modul prin care corpul persoanei care a beneficiat de Terapia CranioSacrală se manifestă, faptul că există schimbări față de obișnuit atestă amorsarea procesului de vindecare și reorganizare corporală.

 

4. Poate Terapia CranioSacrală să mă ajute în ameliorarea afecțiunii mele?

Indiferent care este natura afecțiunii corpului, oricât de rară sau de comună, puterea de vindecare poate fi susținută prin:

– creșterea simetriei corporale

– creșterea circulației lichidului cefalorahidian

– eliminarea unor tipare de tensiune ce pun diferite organe în stres

– conștientizarea unor tipare de gândire/ acțiune distructive pentru trup,

– stimularea sistemului imunitar,

– coborârea nivelului sistemului reticulat de alarmă,

– eliberarea unor traume emoționale stocate în țesuturi

Toate efectele descrise mai sus sunt adesea întâlnite în urma ședințelor de Terapie CranioSacrală.

 

Cele mai comune simptome tratate cu Terapie CranioSacrală:

 • Dureri de cap (migrene)
 • Dureri cronice (gât, coloană)
 • Dificultăți de coordonare motorie
 • Colici
 • Autism
 • Diferite grade de afectare ale sistemului nervos central
 • Alzheimer și demență
 • Contuzii sau lovituri la cap
 • Oboseală cronică
 • Scolioză
 • Traume ale coloanei vertebrale
 • Dificultăți/probleme ortopedice
 • Dificultăți emoționale
 • STRES
 • Dificultăți de Memorie și de învățare
 • Afecțiuni ale țesuturilor conjunctive
 • Disfuncții în urma unor intervenții chirurgicale
 • Sindrom de stres post-traumatic
 • Afecțiuni imunitare și neurologice

 

5. Există contraindicații?

Nu este recomandată folosirea Terapiei CranioSacrale în caz de anevrism acut sau recent, în toate cazurile în care echilibrul lichidului cefalorahidian a fost compromis (intervenții și/sau operații pe creier sau pe coloana vertebrală).

Pe scurt sunt acele cazuri în care persoana este internată în secția de terapie intensivă a spitalului, sau nu a fost externată încă. Puteți oricând să vă întrebați terapeutul CranioSacral dacă aveți nelămuriri dacă o anumită situație reprezintă o contraindicație pentru terapie.

 

6. Cum se desfășoară o ședință?

O ședință durează în jur de 50 de minute, timp în care persoana ce beneficiază de terapie va sta întins/întinsă pe masa de tratament, complet îmbrăcat/ă, iar terapeutul va atinge și va aplica anumite tehnici non-invazive pe diferite zone ale corpului.

Metoda de tratament constă în plasarea palmelor terapeutului în zonele cheie ale corpului, mai exact în zonele de mari “intersecții” musculare și nervoase cum ar fi zona bazinului, zona coastelor (diafragma toracică), zona gâtului (la baza gâtului și sub mandibulă), dar și la nivelul capului. De asemenea mai pot fi atinse articulațiile osoase și în funcție de caz, zonele dureroase în momentul ședinței.

 

7. De câte ședințe voi avea nevoie?

Fiecare organism prezintă o constelație specifică de simptome organizate în cel mai eficient mod cu putință cu rolul de a susține supraviețuirea.

De aceea nu putea estima care va fi răspunsul organismului sau cât de rapidă va fi recuperarea. Ce am constatat din practică este că un minim de 3 ședințe la o săptămână depărtare stimulează auto-vindecarea organismului, re-organizarea și energia vitală în cazul tuturor persoanelor.

 

 8. Pot beneficia de mai multe ședințe în aceeași săptămână?

Pentru rezultate mai rapide și mai intense se poate opta pentru o serie de ședințe intensive de Terapie CranioSacrală, însă în acest caz este recomandat ca atenția și energia persoanei care beneficiază de tratament să fie focalizată doar spre vindecare. Asta înseamnă reducerea nivelului de stres, pauză din lucrul obișnuit, schimbarea temporară a dietei și a obiceiurilor de hrănire, somn, muncă, gândire. În funcție de fiecare caz și de tipologia corporală, terapeutul poate recomanda această opțiune.

 

 9. Cum pot face o programare în București?

Printr-un telefon (SMS) la nr. 0745.171.681

Luni-Vineri 10,00-19,00

 

 9. Unde pot citi mai multe despre Terapia CranioSacrală?

 

 

Vezi paginile:

– Terapia CranioSacrala pentru Copii si Nou Nascuti

Terapia CranioSacrala – tehnica Creierul Vorbeste

– Manipulare Viscerala Institutul Barral

OFT- Atingerea vindecătoare ce susține trăirea sentimentelor primordiale de pace și siguranța